ETEM Logo
ETEM Logo
Затвори
1.7.2020

СИСТЕМИТЕ НА ЕТЕМ СА ЧАСТ ОТ ВПЕЧАТЛЯВАЩАТА NV TOWER В СОФИЯ

Вижте повече

Премиум системите на ЕТЕМ са част от новия впечатляващ небостъргач NV Tower, който ще се откроява в небето на София. Архитектурният силует на 106-метровата сграда умело ще следва формите на планински кристали, които да допълнят контурите на столичния скайлайн. Сложните форми и смелата визия са постигнати с ефективна комбинация  от различни системи на ЕТЕМ и детайлни решения, които да отговорят на предизвикателствата, без да се губи функционалността.

За изграждането на „футуристичната“ сградна обвивка на NV Tower са използвани няколко фасадни решения на ЕТЕМ, като основните обеми се изпълняват със системата за модулни фасади E99. Тя е съчетана успешно с други продукти от портфолиото на ЕТЕМ: окачена фасада Е85, решение за вентилационни клапи Е68VV, E75FD – модерни решения за главни входове на сгради, система за слънцезащита Е66, както и вентилируеми фасадни системи.

Изборът на системата Е99 не е случаен –  тя вече е част от сложната геометрия на една от емблематичните офис сгради в София Capital Fort. E99 е разработена така, че да отговаря на специфичните регионални фактори, като осигурява надеждна експлоатация дори при най-неблагоприятните атмосферни и природни влияния. Тя е конструирана в отговор на изискванията за поемане на сериозни хоризонтални и вертикални товари, което я прави подходяща за изпълнение на небостъргачи и проекти със сериозни архитектурни предизвикателства.

В „кулата“ NV Tower се влага за първи път решението за вентилационни клапи E68VV, което е изключително важно за балансираната вътрешна среда и  решава ефективно един от основните проблеми на високите сгради  – обогатяването на вътрешните пространства с пресен въздух. Посредством вентилационните клапи във вътрешните пространства на NV Tower ще се вкарва свеж въздух в сградата.

Многофункционалните общи пространства и модерният интериор са естествено продължение на приковаващата погледа сградна обвивка с богато озеленени покриви и фасади. Футуристичната визия и сложната функционалност са свързани успешно посредством най-добрите системни решения на ЕТЕМ. А проектът NV Tower прави заявка да бъде новият архитектурен принос към модерния градски пейзаж на София.

Виж всички новини

Други новини

2.3.2021
thumb

ПРИДАЙТЕ ЕЛЕГАНТНИ И МИНИМАЛИСТИЧНИ ЩРИХИ С НОВИТЕ СИСТЕМИ ЗА ПАРАПЕТИ НА ETEM

Системите EB46, EB49, EB50 и EB62 са перфектна комбинация от функционалност и естетика
Прочети повече
22.12.2020
thumb

ΕΤΕΜ ПОЛУЧИ ТЕХНИЧЕСКОТО ОДОБРЕНИЕ НА ATG

ETEM получи техническото одобрение на ATG за своите високоефективни отварящи си прозоречни системи E68 и E75, издадено от регулаторния орган за строителни материали в Белгия [UBAtc]
Прочети повече
6.7.2020
thumb

АТРАКТИВЕН ДИЗАЙН И ЦЕНА ПРЕДЛАГА НОВАТА СИСТЕМА EW70 НА ЕТЕМ

Алуминиевата система EW70 е с оптимални характеристики за жилищно строителство
Прочети повече
5.12.2019
thumb

ЕТЕМ УЧАСТВА НА НАЙ-ГОЛЕМИЯ ХОТЕЛСКИ ФОРУМ В ГЪРЦИЯ- XENIA 2019

Събитието се проведе в Атина и събра на едно място собственици на хотели, архитекти и производители
Прочети повече