ETEM Logo
ETEM Logo
Затвори
5.6.2019

EТЕМ СТАНА ЧЛЕН НА СЪВЕТА ЗА ВИСОКИТЕ СГРАДИ И ГРАДСКА СРЕДА

Вижте повече

ЕТЕМ официално се присъедини към международното професионално сдружение Съвет за високи сгради и градска среда (CTBUH - Council on Tall Buildings and Urban Habitat). CTBUH е основан през 1969 година и има за цел да спомага за обмен на актуална информация за високите сгради по целия свят чрез публикации, изследвания, събития, работни групи, уеб ресурси и обширна мрежа от международни представители.

Присъединяването на ЕТЕМ към експертната организация е част от стратегията на компанията да следи последните тенденции при високите сгради и устойчивото развитие на градската среда, за да удовлетворява специфичните нужди на всеки пазар и да предлага модерни системни решения и за най-предизвикателните проекти. Компанията развива и предлага модерни системни решения за високи сгради, които успешно се прилагат в проекти от цял свят.

Фасадните решения на ЕТЕМ са част и от най-високите сгради в България. Скай Форт в София, по който компанията работи в момента, е един от тях. Небостъргачът ще бъде вторият обект от комплекса Sofia Capital City и ще бъде с височина от 202 м. Преди това ЕТЕМ взе активно участие в реализирането на мащабния проект Капитал Форт, който е първата висока сграда от проекта и е с височина от 126 метра. В сградната обвивка на новия небостъргач на София отново ще бъде вложена специално разработената модулна фасадна система Е99.С планираната височина, фасадата на Скай Форт има интересни и предизвикателни форми, на които екипът на ЕТЕМ е намерил най-добрите системни решения.

Мултидисциплинарните експерти на компанията ще се включат активно и в научната работа на Съвета за високи сгради и градска среда. В неправителствената организация обменят опит и полезни практики за проектирането на небостъргачи повече от 2 млн. специалиста, сред които предприемачи, финансисти, архитекти, инженери, проектанти на градоустройствени планове, доставчици и други специалисти, чиято работа е свързана със създаването на устойчиви градове.

Според последните данни на CTBUH към момента в света има 133 свръхвисоки небостъргачи над 300 метра. Три четвърти от тях са построени през последните 10 години, а през следващите няколко години ще бъдат изградени от същата група още 20, а до година-две ще има нови 7 свръхвисоки сгради над 420 метра.

Виж всички новини

Други новини

17.10.2022
thumb

ЕТЕМ ПОДКРЕПИ И ВЗЕ УЧАСТИЕ ВЪВ ВОДЕЩИТЕ СЪБИТИЯ SHARE ARCHITECTS FORUM И BUILDING INNOVATION FORUM 2022

Тодор Фиданов, изпълнителен директор на ЕТЕМ БГ и ЕТЕМ Румъния, представи последните системни иновации на компанията
Прочети повече
29.9.2022
thumb

НОВАТА СИСТЕМА ES320 E ТУК, ПРЕДЛАГА КАЧЕСТВО И КОНКУРЕНТНА ЦЕНА

ES320 е новата базова система за плъзгащи се прозорци на ETEM
Прочети повече
10.6.2022
thumb

ЕТЕМ ПРЕДСТАВИ НАЙ-НОВИТЕ СИ СИСТЕМИ НА RESIDENTIAL FORUM 2022

Събитието е публична платформа за споделяне на добри инвестиционни практики и тенденции при проектиране на модерни пространства
Прочети повече
28.10.2021
thumb

ЕТЕМ ПОДКРЕПИ ТРИ АРХИТЕКТУРНИ СЪБИТИЯ ПРЕЗ ОКТОМВРИ

Въпреки сложната ситуация архитектурната общост в България е активна и показва проекти на световно ниво
Прочети повече